آشنایی با انواع کولر گازی

نوشته شده در 30 بهمن 1403
آشنایی با انواع کولر گازی

کولر گازی یکی از دستگاه‌های تهویه مطبوع است که به منظور خنک‌سازی و کنترل دما و رطوبت در فضاهای داخلی استفاده می‌شود. این دستگاه‌ها به دلیل کارایی بالا و قابلیت تنظیم دما، به سرعت در زندگی روزمره ما جا افتاده‌اند.

مخصوصا در روز های گرم و داغ تابستان که دمای هوا به شدت افزایش می یابد حضور کولر های گازی در خانه ها بسار ضروری و لازم میباشد.

در ادامه قصد داریم تا شما را با انواع کولر های گازی آشنا کنیم.  

 

معرفی انواع کولر های گازی

کولر گازی پنجره‌ای

یکی از انواع کولر گازی که در اندازه های مختلف تولید می شود، کولر گازی پنجره ای نام دارد. از این نوع کولر گازی برای خنک کردن فضاهای کوچک مانند اتاق خواب استفاده می شود.

ظرفیت سرمایش این کولرهای گازی بسیار زیاد است.

برخلاف اسپلیت ها که معمولا از دو بخش تشکیل می شوند، کولر گازی پنجره ای از پیکره واحدی برخوردار است. همان طور که از نام این تجهیز بر می آید، محل نصب آن ها در پنجره است.

البته می توان آن ها را در سوراخ های موجود در دیوار نیز تعبیه نمود. برای ارتقای کارایی کولر گازی پنجره ای یک فیلتر داخل آن نصب می شود که مانع از ورود هوای آلوده بیرون به داخل ساختمان می گردد.

البته نباید فراموش شود که این تجهیزات در زمان فعالیت تا حدودی سر و صدا تولید می کنند. همچنین تعبیه آن ها در پنجره باعث می شود که ظاهر یک دست و یکپارچه نما به هم بخورد.

 

کولر گازی های مرکزی

کولر گازی مرکزی یک سیستم تهویه مطبوع است که به منظور خنک‌سازی یا گرمایش فضای داخلی ساختمان‌های بزرگ، مانند ادارات، مراکز تجاری و خانه‌های بزرگ طراحی شده است. این سیستم به‌گونه‌ای عمل می‌کند که هوای خنک یا گرم را از طریق یک شبکه از کانال‌ها به اتاق‌ها و فضاهای مختلف منتقل می‌کند.

تفاوت اصلی کولر گازی مرکزی با داکت اسپلیت ها در این است که سیستم به صورت مرکزی کنترل می شود. به این معنی که در هر یک از اتاق ها نمی توان سیستم را به صورت مجزا تنظیم کرد.

طبیعی است که انرژی مصرفی کولرهای گازی مرکزی زیاد است. همچنین لازم به ذکر است که کولرهای گازی مرکزی در فضای بیرون از ساختمان ها نصب می شوند.

 

کولر گازی های پرتابل

همچنین میتوانید ببینید: کولر گازی های 24000

کولر گازی های پرتابل

کولر گازی پرتابل نوعی سیستم تهویه مطبوع است که به‌طور خاص برای خنک‌سازی فضاهای کوچک و متوسط طراحی شده است. این نوع کولر به راحتی قابل جابجایی است و می‌تواند در مکان‌های مختلف مانند خانه‌ها، ادارات، و حتی در فضاهای باز استفاده شود.

تفاوت کولر گازی پرتابل با کولر پنجره ای در قابلیت جابجایی آن است. این تجهیز را می توانید در هر نقطه از اتاقی که پنجره یا منفذی برای جابجایی هوا دارد، قرار دهید.

معمولا در شرایطی که امکان نصب اسپلیت یا کولر پنجره ای در یک اتاق وجود ندارد، کولر گازی پرتابل بهترین جایگزین است. البته باید توجه داشته باشید که این تجهیز یک شیلنگ برای خارج کردن آب دارد.

این کولرها معمولاً نیاز به نصب پیچیده‌ای ندارند. معمولاً تنها کافی است که لوله خروجی هوای گرم را به یک پنجره متصل کنید. بسیاری از مدل‌های کولر گازی پرتابل دارای قابلیت گرمایش نیز هستند، بنابراین می‌توانند در فصل‌های سرد نیز به عنوان بخاری استفاده شوند.

همچنین بیشتر  مدل‌های کولر گازی پرتابل  دارای فیلترهای تصفیه هوا هستند که می‌توانند ذرات معلق و آلاینده‌ها را از هوا حذف کنند.

کولر گازی های اسپلیت یا دیواری

بدون شک متوان گفت یکی از پرکاربرد ترین و پر فروش ترین نوع کولر گازی ، کولر گاز های اسپلیت یا همان دیواری میباشند. این کولر گازی ها برای نصب نیاز به کانال کشی ندارند و به راحتی نصب میشوند .

کولر گازی های دیواری دارای دو جزء اصلی به نام های کندانسور و کمپرسور میباشند .

لازم است بدانید که در کنار یونیت داخلی این کولرها که روی دیوار نصب می شود، یک یونیت خارجی نیز در محیط آزاد قرار می گیرد.

 

اجزای کولر گازی اسپلیت

 

  1. واحد داخلی
  • این قسمت معمولاً روی دیوار نصب می‌شود و وظیفه خنک‌سازی هوای داخل فضا را بر عهده دارد. واحد داخلی شامل کمپرسور، اواپراتور و فن است.

 

  1. واحد خارجی
  • این بخش در خارج از ساختمان نصب می‌شود و شامل کمپرسور، کندانسور و فن است. وظیفه این قسمت دفع گرما از داخل به خارج است.

 

واحد داخلی این کولرها معمولاً صدای کمتری نسبت به کولرهای پرتابل تولید می‌کند و به همین دلیل برای استفاده در اتاق خواب یا محیط‌های کاری مناسب است.

 

کولر گازی های داکلت اسپلیت

همچنین میتوانید ببینید : کولر گازی های 48000

کولر گازی های داکلت اسپلیت

کولر گازی داکت اسپلیت یکی از سیستم‌های تهویه مطبوع است که به دلیل طراحی خاص خود، امکان توزیع یکنواخت هوا در فضاهای بزرگ و چند اتاق را فراهم می‌کند. این سیستم شامل دو بخش اصلی است: واحد داخلی و واحد خارجی.

داکت اسپلیت ها از نظر کارکرد شبیه به اسپلیت عمل میکننداما یک تفاوت اساسی بین این دو سیستم وجود دارد. این تفاوت این است که واحد داخلی کولر گازی اسپلیت روی دیوار در نزدیک سقف نصب می شود.

اما واحد داخلی کولر گازی داکت اسپلیت به صورت توکار درون سقف یا دیوار قرار می گیرد.

بنابراین باید هوای خنک از واحد بیرونی این سیستم با استفاده از کانال کشی به داخل ساختمان انتقال پیدا کند. کولر گازی داکت اسپلیت برای فضاهای بزرگ و چند اتاقی مناسب است و می‌تواند به‌خوبی نیاز تهویه مطبوع آن‌ها را برآورده کند.

 

همچنین میتوانید ببینید: کولر گازی های برند یونیوا

نتیجه گیری

انتخاب نوع کولر گازی بستگی به نیازها، بودجه و ویژگی‌های فضای شما دارد. هر کدام از انواع کولرهای گازی مزایا و معایب خاص خود را دارند که باید قبل از خرید به آن‌ها توجه کنید. با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه، اندازه فضا و الگوی مصرف انرژی، می‌توانید بهترین گزینه را انتخاب کنید تا از راحتی و آسایش بیشتری برخوردار شوید.

سوالات متداول

انرژی زیادی مصرف می‌کنند.
ممکن است که هنگام کار صدای زیادی داشته باشد.
جستجو
محصولات مرتبط با آشنایی با انواع کولر گازی
آخرین بلاگ
ویجت‌ها
watsapp chat