تفاوتهای تلویزیونهای LED و OLED
آنچه در این مطلب میخوانید
با پیشرفت تکنولوژی، تلویزیونها به یکی از اجزای اصلی و ضروری زندگی روزمره تبدیل شدهاند. دو نوع محبوب از تلویزیونها، تلویزیونهای LED و OLED هستند. تلویزیون ها مدل های مختلفی هستند که افراد با توجه به سلیقه و نیاز خود و همچنین بودجه ای که دارند مدل مورد نظر خود را خریداری میکنند . هر کدام از این تکنولوژیها ویژگیها و مزایای خاص خود را دارند.
در این مقاله قصد داریم تا به بررسی تفاوت ها و مقایسه تلویزیون های LED و OLED بپردازیم.
تلویزیون LED چیست؟
در واقع تلویزیون های ال ای دی همان تلویزیون های ال سی دی هستند که فقط در نشان دادن تصویر باهم تفاوت دارند .
میدانیم که تلویزیون ها برای نشان دادن تصویر به لایه های زیادی نیاز دارند. یکی از مهمترین آنها نور پسزمینه است که از LED های کوچک و یا همان دیودهای ساطعکننده نور تشکیل شده است.
این نور پسزمینه LED به یک لایه کریستال مایع میتابد و هر پیکسل کریستال مایع مانند یک شاتر عمل میکند، یعنی یا نور را مسدود میکند یا به آن اجازه عبور میدهد.
این که نور پس زمینه به چه صورت باشد به کیفیت کلی تصویر تاثیر زیادی میگذارد . اگر تلویزیون کیفیت زیادی داشته باشد در نشان دادن صفحات تاریک بسیار توانایی زیادی دارد . و خیلی عالی میتواند صفحات را واضح نشان دهد.شما میتوانید برای قیمت و خرید انواع مختلف تلویزیون به سایت هاوین سنتر مراجعه کنید.
همچنین ببینید : خرید کولر گازی ایستاده 48000
OLED چیست؟
کلمه ی OLED مخفف “دیود ساطعکننده نور ارگانیک” است. همان طور که بالا گفتیم تلویزیون های ال ای دی به منبع نور های جداگانه ای برای نشان دادن تصویر نیاز دارند . اما تلویزیون های OLED برخلاف تلویزوین های ال ای دی عمل میکنند . و نیازی به منبع نور جداگانه ندارند زیرا خودشان دارای پیکسل های OLED هستند که ساطع کننده نور میباشد .
عملکرد این تلویزیون ها به گونه ای است که وقتی یک پیکسل OLED فعال نشود، اصلا نوری از خود ساطع نمیکند.
تفاوت بین تلویزیون های OLED وLED
به طور خلاصه اگر بخواهیم تفاوت بین این دو تلوزیون را شرح دهیم تفاوت اصلی آن ها این است که تلوزیون های ال ای دی برای روشن کردن پیکسل های خود از نور پس زمینه کمک میگیرند و استفاده میکنند اما تلویزیون های OLED پیکسل هایشان به صورت خود کار از خود نور تولید میکنند .
پیکسل های تلویزیون های OLED معرف به ((خود گسیل کننده)) میباشند.
اما تلویزیون های ال ای دی به انتقال دهنده معروف میباشند .علاوه بر آن نور صفحه نمایش OLED را میتوان بر اساس پیکسل به پیکسل کنترل کرد. این امکان در LED ها وجود ندارد.
به صورت کلی این دو تلویزیون تفاوت های دیگری نیز باهم دارند که در ادامه با آن ها آشنا میشویم .
سطوح رنگ مشکی تلویزیونهای LED و OLED
یکی از مهمترین تفاوتهای موجود بین تلویزیون OLED و LED ، مربوط به سطوح رنگ مشکی است. تلویزیون های OLED در این زمینه بسیار قوی عمل میکنند و سلطان با کیفیت نشان دادن تصویر های شب و مشکی میباشد .
در صورتی که تلویزیون های ال ای دی بر بکلایتهای LED متکی هستند که در پشت پنل LCD میدرخشند و تصویر را به خوبی و واضح نشان نمیدهند .
به صورتی که حتی با پیشرفتهترین تکنولوژیهای کاهش نور هم LED ها در زمینه تولید رنگ مشکی تیره مشکلات و محدودیتهایی دارند.
پدیدهای به نام Light Bleed در این تلویزیونها رخ می دهد که باعث میشود بخشهای روشنتر نمایشگر، چیزی شبیه به غبار در بخشهای مجاورشان ایجاد کنند.
در حالی که تلویزیون های OLED هیچ محدودیتی ندارد و شما به راحتی میتوانید در اتاق های تاریک و روشن از صفحه نمایشگر آن ها استفاده کنید و تصاویر تاریک را به وضوح ببینید .
زاویه دید تلویزیونهای LED و OLED
برای خواندن تنظیمات کانال یابی تلویزیون اسنوا و حل مشکلات رایج اینجا کلیک کنید
تلویزیون های OLED دارای پنل هایی هستند که زاویه دید های مناسب و با عملکردی عالی دارند .
این که این تلویزیون ها زاویه دید خوبی دارند بیشتر به دلیل نازک بودن صفحه نمایش آنها است که باعث میشود پیکسلها نیز به سطح نمایشگر بسیار نزدیک باشند.
به همین خاطر شما هنگم راه رفتن و یا در هر نقطه از خانه که به تماشای تلویزیون بایستید میتوانید به خوبی و بدون هیچ مشکل صفحه تلویزیون را واضح ببینید .
زوایای دید عموما در LEDها ضعیفتر است، اما بسته به فناوری استفاده شده در نمایشگر، شدت آن بسیار متفاوت است؛ در واقع در این زمینه انواع مختلفی از پنلهای LED وجود دارد.
همچنین ببینید : قیمت و خرید کولر گازی اسپیت ال جی
طول عمر تلویزیونهای LED و OLED
برای اینکه بگوییم کدام تلویزیون طول عمر بیشتری دارد دلیل منطقی نخواهیم داشت زیرا طول عمر تلویزیون ها بستگی به شرایط و عوامل مختلفی دارد . اما در این بخش تلویزیون های ال ای دی برنده هستند زیرا تلویزیون OLED از سال ۲۰۱۳ به بعد در دسترس قرارگرفته است و تلویزیون های ال ای دی به دلیل اینکه مدت زمان بیشتری مورد استفاده قرار گرفته اند و مورد رضایت کاربران بوده اند تاریخچه به اثبات رسیدهتری دارند.
مصرف برق تلویزیونهای LED و OLED
پنلهای OLED نیازی به نور پسزمینه ندارند و هر پیکسلشان از نظر مصرف انرژی بسیار کارآمد به حساب میآید. تلویزیون ال ای دی برای تولید روشنایی نیاز به نور پسزمینه دارد. از آنجایی که LED ها نسبت به OLED ها در مصرف انرژی بهینگی کمتری دارند و نورشان قبل از اینکه به چشم شما برسد باید از شاترهای LCD عبور کند، این پنلها برای دستیابی به همان سطح روشنایی باید انرژی بیشتری مصرف کنند.
نتیجه گیری
حتی با اینکه LEDها طی سالهای اخیر بسیار ارتقاء یافتهاند اما از لحاظ کیفیت تصویر، تلویزیون OLED کماکان برتر از LED است. OLEDها سبکوزنتر و باریکتر نیز هستند، انرژی کمتری مصرف میکنند، با اختلاف فراوان زوایای دید بهتری را فراهم میکنند و گرچه اندکی گرانقیمتتر هستند، اما به شکل قابل توجهی ارزانتر نیز شدهاند. در واقع میتوان گفت: امروز، OLED تکنولوژی برتر در تلویزیونها است.