تفاوت های کولرگازی موتور سنگین با موتور سبک

آنچه در این مطلب میخوانید
یکی از مهم ترین معیار در خرید کولر گازی , توجه کردن به نوع موتور و کمپرسور کولرگازی می باشد . کولر گازی با موتور های سبک و سنگین هر کدام از مزایا و ویژگی های مختص به خودش برخوردار اند که شما می توانید بر اساس نیاز و منطقه جغرافیایی مناسب ترین گزینه را انتخاب کنید . اگر فرق بین کولر گازی سنگین و سبک را نمی دانید ؟ یا اگر نمی دانید که کولرگازی سنگین بهتره یا سبک ؟ تا آخر این مقاله با ما همراه باشید چون قراره به تفاوت های کولرگازی موتور سنگین و موتور سبک توجه کنیم .
کمپرسور چیست ؟
یکی از مهم ترین بخش در کولرگازی که اهمیت بالایی دارد , کمپرسور می باشد . وظیفه اصلی کمپرسور کولر گازی ,کمپرس کردن گاز مبرد است که باعث سرمایش و گرمایش کولرگازی در فصل های مختلف سال می باشد , پس هنگام خرید کولر گازی باید به نوع کمپرسور کولرگازی توجه کنید . کمپرسور کولرگازی به عنوان قلب در موتور عمل می کنه به همین دلیل کمپرسور کولر گازی یکی از مهم ترین و اصلی ترین بخش در کولر گازی می باشد .
همچنین ببینید : تفاوت گاز R22 با گاز R410 و نکات مهم درباره آن ها
انواع کمپرسور
در اینجا قراره به تمام نوع های کمپرسور کولر گازی توجه کنیم به تمام معیار ها و کلاس آب و هوایی , منطقه جغرافیایی و ... کمپرسور توجه می کنیم . پس با ما همراه باشید تا به تمام کمپرسور های کولر گازی آشنا شوید .
کمپرسور پیستونی
می توان گفت کمپرسور پیستونی یکی از قدیمی ترین کمپرسور ها به شمار می رود و کمپرسور پیستونی بیشتر در کولرگازی ها و یخچال ها به کار می رود . ساختار ای کمپرسور مثل سیلندر و پیستون ماشین ها می باشد که با رفت و برگشت این پیستون ها مقدار از گاز مبرد وارد محفظه می شود و به همین ترتیب روند کمپرس کردن گاز مبرد انجام می شود . کمپرسور پیستونی مناسب آب و هوای گرمسیر و حاره ای می باشد .
کمپرسور روتاری
کمپرسور روتاری یکی از جدید ترین کمپرسور داخل بازار می باشد , کمپرسور روتاری به اسم موشکی هم داخل بازار معروف است . در این نوع کمپرسور عملیات کمپرس شدن کولر گازی با استفاده از چرخش 360 درجه با تیغه ها می باشد که با وارد شدن گاز مبرد به داخل محفظه ها و در اثر چرخش 360 درجه ای تیغه ها گاز مبرد با فشار بسیار زیاد از کمپرسور خارج می شود و بدین ترتیپ عملیات کمپرس گاز مبرد انجام می شود . کمپرسور روتاری مناسب آب و هوای گرمسیر و معتدل می باشد .
کمپرسور اسکرال
یکی از پر قدرت ترین کمپرسور داخل بازار , کمپرسور اسکرال یا مار پیچی می باشد . ساختار کمپرسور اسکرال به این صورت می باشد که دو صفحه مارپیچ که یکی ثابت و دیگری متحرک , که با حرکت کردن مخالف این دو مارپیچ محفضه ای ایجاد می شود و گاز فشرده سازی می شود . بدین ترتیپ عملیات کمپرس شدن گاز مبرد انجام می شود . این نوع کمپرسور مناسب آب و هوای گرمسیر و مرطوب می باشد .
کولر گازی موتور سنگین چیست ؟
اگر بخواهیم به صورت خلاصه بگوییم , کولرگازی موتور سنگین چیست ؟ کولرگازی های موتور سنگین معمولا دارای کلاس آب و هوایی T3 می باشند و اندازه کمپرسور نسبت به مدل های دیگر بزرگ تر می باشد و معمولا کولر گازی های موتور سنگین مناسب آب و هوای گرمسیر و مرطوب می باشند .
کولر گازی موتور سبک چیست ؟
کولر گازی موتور سبک با کولر گازی سنگین با کلاس آب و هوایی مختلفی ساخته شده اند . کولرگازی های موتور سبک با کمپرسور T1 عرضه بازار شده اند و مناسب آب و هوای معتدل و سردسیر هستند .
تفاوت های کولرگازی موتور سنگین با موتور سبک
بدون شک میگم که بیشتر شما تفاوت بین کولر گازی موتور سنگین و سبک را نمی دانید و به همین دلیل در ادامه این مقاله به چندین تفاوت اصلی این دو کولر گازی توجه می کنیم .
تفاوت کولرگازی موتور سنگین و سبک از نظر قیمت
کولر گازی های دیسواری یا مدل های دیگر یا به اصطلاحا کولرگازی موتور سنگین به دلیل استفاده از متریال بالا و قطعات گران قیمت , دارای قیمت بالایی می باشد , اما از طرفی دیگر کولرگازی موتور سبک دارای اندازه کوچک تر و متریال پایی می باشد و به همین دلیل کولر گازی موتور سنگین نسبت به موتور سبک قیمت بالا تری دارد .
تفاوت کولرگازی موتور سنگین و سبک از نظر میزان مصرف
یکی از معایب کولرگازی های موتور سنگین مصرف انرژی بالا می باشد و به همین دلیل استفاده از کولر گازی با کمپرسور پیستونی در مناطق گرمسیر و حاره ای کم شده است اما از طرفی دیگر کولر گازی های موتور سبک به دلیل برخوردار بودن از فناوری اینورتر مصرف انرژی پایین تری نسبت به کولرگازی های موتور سنگین دارند .
تفاوت کولرگازی موتور سنگین و سبک از نظر نوع گاز مبرد
بعضی از مدل های کولرگازی موتور سنگین دارای گاز مبرد R22 می باشند چون گاز مبرد R22 دارای معایبی مانند : آسب زدن به محیط زیست , مریضی های مختلف و ... است اما از طرفی دیگر گاز مبرد R22 از راندمان بالایی برخوردار است . کولر گازی های موتور سبک دارای گاز مبرد R410 می باشند . از مزایا های این نوع گاز مبرد می توان به سازگاری با محیط زیست و سرما دهی عالی توجه کرد .
تفاوت کولرگازی موتور سنگین و سبک از نظر طول عمر
یکی دیگر از تفاوت های کولرگازی موتور سنگین با سبک از نظر طول عمر می باشد . کولر گازی های موتور سنگین به دلیل استفاده از آلیاژ مقاوم و خاص و تکنولوژی های قدیمی در برابر گرما مقاو هستند و به همین دلیل طول عمر بالایی دارند و اگر قصد خرید کولرگازی برای آب و هوای گرمسیر و حاره ای دارید , کولرگازی موتور سنگین مناسب ترین گزینه است . اما کولرگازی های موتور سبک به دلیل تکنولوژی های جدید و متریال پایین تر , طول عمر پایین تری نسبت به کولر گازی های موتور سنگین دارند و حدود 5 تا 6 سال کار می کنند .
سوالات متداول